A a
  • Szkoła w wiosennej odsłonie ... w obiektywie Karoliny i Przemka

    Szkoła w wiosennej odsłonie ... w obiektywie Karoliny i Przemka

  • Certyfikat - Zadowolony konsument

    Certyfikat - Zadowolony konsument

  • Kolejne ważne wyróżnienie dla naszej szkoły

    Kolejne ważne wyróżnienie dla naszej szkoły

  • VII MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY im. Włodzimierza Pietrzaka

    VII MIĘDZYNARODOWY KONKURS ARTYSTYCZNY im. Włodzimierza Pietrzaka

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Wolontariat

Egzaminy

Projekty

Współpraca

  • Bezpieczna Młodość
  •  JS Strzelec
  • WKU ŻAGAŃ
  • WSZ W GŁOGOWIE
  • PWSZ
  • MWSL
  • WSL
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Wszystko zaczęło się od Targów Pracy i Edukacji w listopadzie 2019r. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 czyli nowosolski „Spożywczak” otrzymał ogromne wsparcie rzeczowe i fachowe na swoim stoisku wystawowym, promującym m.in. kierunki gastronomiczne od zielonogórskiej firmy Bidfood Farutex. Profesjonalni kucharze, z Akademii Kulinarnej Farutex, wraz z uczniami klas gastronomicznych, jak również ochotnikami ze szkół podstawowych, przygotowywali smakowite potrawy, które mogli degustować wszyscy przybyli na Targi goście. Wrażenia smakowe były olbrzymie, a znajomość z przedstawicielami Firmy zaczęła się owocnie rozwijać.

Kolejnym etapem współpracy Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 4 w Nowej Soli i Bidfood Farutex było spotkanie w siedzibie zielonogórskiej firmy: członkini Zarządu Powiatu Nowosolskiego Sylwii Wojtasik, dyrektor „Spożywczaka” Iwony Małczak i specjalistki ds. marketingu Agnieszki Mikołajskiej. Głównym tematem spotkania było ustalenie zasad dalszej współpracy i patronatu firmy nad kierunkiem Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych w ZSP 4. Szkoła otrzymała mnóstwo egzemplarzy prasy fachowej, która stanowi nieodzowną pomoc dydaktyczną. Ustalony został termin podpisania umowy współpracy i patronatu firmy na 25 marca br. Data nie jest przypadkowa, gdyż w tym dniu, jak co roku, szkoła organizuje „Dzień spotkania z zawodem”. Jest to już kilkuletnia tradycja placówki, aby organizować w każdym roku dzień, w którym, zamiast tradycyjnych lekcji, odbywają się zajęcia i warsztaty z fachowcami z firm różnych specjalności oraz wykładowcami uczelni wyższych kierunkowych. Szkoła w tym dniu zawsze podpisuje umowy partnerskie z przedsiębiorcami i uczelniami, z którymi owocnie współpracuje. Rok temu została podpisana umowa z zielonogórskim  „Bistro Klimat” i Wyższą Szkołą Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Teraz czas na Bidfood Farutex.