Wiadomości
Konkurs - Kulinarna przygoda z makaronem
Miło nam poinformować , że Karolina Kalińczuk i Konrad Mostbauer z kl. II TG zakwalifikowali się do etapu wojewódzkiego konkursu pt. „Kulinarna przygoda z makaronem”.
Ich „Włoski tort makaronowy ” z samodzielnie przygotowanego makaronu okazał się najlepszą potrawą w opinii szkolnej komisji konkursowej . W etapie szkolnym rywalizowało 7 zespołów 2 osobowych z klas gastronomicznych . Cieszy nas ,że w konkursie wzięli udział uczniowie od klasy I do IV . Każdy z zespołów wykazał dużą pomysłowość w wykorzystaniu różnorodnych makaronów w swoich daniach . Komisja oceniała między innymi: smak , wygląd , stopień trudności oraz sposób podania potraw . II miejsce zajęła „Rolada z piersi kurczaka ze szpinakiem i krewetkami na makaronie pappardelle z sosem ze świeżej kolendry” przygotowana przez Huberta Promińskiego kl. III TG i Oliwię Naganowską kl. II TG . Duże uznanie komisji zdobył również „ Czarny makaron tagiatelle z pstrągiem łososiowym pieczonym z migdałami i sosem malinowym ” autorstwa Kamili Nowak i Barbary Ławrowskiej z kl. III TG ( III miejsce).
Zwycięzcom i wszystkim uczestnikom konkursu serdecznie gratulujemy .