Wiadomości
NABÓR NA KURSY KWALIFIKACYJNE
ZESPÓŁ SZKÓŁ PONADGIMNAZJALNYCH nr 4 „SPOŻYWCZAK”
PROWADZI NABÓR NA KURSY KWALIFIKACYJNE
Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Jana Pawła II w Nowej Soli zaprasza absolwentów szkół podstawowych, gimnazjów, zasadniczych szkół zawodowych, szkół średnich, a także słuchaczy liceum ogólnokształcących oraz osoby zainteresowane doskonaleniem zawodowym na bezpłatne kwalifikacyjne kursy zawodowe w zawodach:
· kucharz ( kwalifikacja T.6. Sporządzanie potraw i napojów),
Zadania zawodowe – umiejętności:
Absolwent po ukończeniu kwalifikacyjnego kursu zawodowego będzie przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
- sporządzania potraw i napojów, przechowywania żywności
- wykonywania czynności związanych z podawaniem potraw i napojów.
Możliwości zatrudnienia:
- zatrudnienie w charakterze kucharza w barach, restauracjach itp.
· technik logistyk (kwalifikacja A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i magazynowania)
Zadania zawodowe – umiejętności:
Absolwent kursu jest przygotowany do wykonywania następujących zadań zawodowych:
- planowania i organizowania prac związanych z procesem logistycznym w łańcuchach dostaw;
- zarządzania zapasami;
- organizowania prac związanych z gospodarką magazynową.
Możliwości zatrudnienia:
- w działach logistyki przedsiębiorstw przemysłowych, handlowych, dystrybucyjnych, transportowo- spedycyjnych, na stanowiskach specjalisty do spraw obsługi klientów, gospodarki materiałowej i magazynowej.
Ukończenie kursu umożliwi Ci:
· przystąpienie do egzaminu zewnętrznego,
· zdobycie kwalifikacji w zawodzie,
· uzyskanie tytułu zawodowego.
WYMAGANE DOKUMENTY
· podanie o przyjęcie na kurs kwalifikacyjny,
· świadectwo ukończenia szkoły (szkoła podstawowa/gimnazjum/zasadnicza szkoła zawodowa/szkoła średnia) – oryginał i ksero,
· dowód tożsamości do wglądu,
· 2 aktualne fotografie (podpisane na odwrocie imieniem i nazwiskiem wraz z numerem PESEL),
· zaświadczenie lekarskie z poradni medycyny pracy o braku przeciwwskazań zdrowotnych do kształcenia się w określonym zawodzie.
Dokumenty należy składać w sekretariacie szkoły w terminie do 30 sierpnia 2016.
Godziny otwarcia sekretariatu : poniedziałek – piątek 8.00-15.00,
ul. Wojska Polskiego 106,
67-100 Nowa Sól, tel. 68 387 2931,
email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
PODANIE O PRZYJĘCIE NA BEZPŁATNY KWALIFIKACYJNY KURS ZAWODOWY
UWAGA: WYPEŁNIĆ DRUKOWANYMI LITERAMI!
Uprzejmie proszę o przyjęcie mnie na kwalifikacyjny kurs zawodowy z zakresu kwalifikacji:
.......................................................................................................................................................................................
nazwa i oznaczenie kwalifikacji
organizowany w formie stacjonarnej*/ zaocznej*
1. Nazwisko |
Imię (imiona) |
2. Imiona rodziców ...........................................................................................................................................................................
3. Data urodzenia ................................................................miejsce urodzenia .............................................................................
4. PESEL
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
5. Adres zameldowania (dokładny adres z kodem pocztowym) ..............................................................................................
.........................................................................................................................................................................................................
Miejscowość zameldowania: miasto powyżej 5 tys. / miasto do 5 tys. / wieś*
6. Adres do korespondencji (wpisać w przypadku, gdy jest inny niż adres zameldowania) .................................................
.........................................................................................................................................................................................................
7. Numer telefonu..........................................................
E-mail ................................................................................................................................................................
8. Wykształcenie: podstawowe…………., gimnazjalne …......, zawodowe …....., średnie .........., inne ………..…………………..
9. Nazwa ostatnio ukończonej szkoły.........................................................................................................................................
........................................................................................................................... rok ukończenia .................................................
10. Dowód osobisty: seria ..................., numer ....................., wydany przez ..............................................................................
lub inny dowód tożsamości: rodzaj .............................................................................. seria .............., numer ...........................
12. Czy jest*/był* Pan/Pani już uczniem/słuchaczem Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr4 im. Jana Pawła II/ Zespołu Szkół Spożywczych w Nowej Soli tak*/nie*
W przypadku zakończenia rekrutacji z wynikiem pozytywnym – wyrażam zgodę na przetwarzanie danych przez szkolę oraz organ założycielski i organy uprawnione do nadzoru nad jednostkami oświatowymi w zakresie związanym z procesem kształcenia. Przetwarzanie danych odbywać się będzie zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (tekst jednolity: Dz. U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.)
.......................................................................
data i podpis osoby składającej
Załączniki: ….... świadectwo ukończenia ostatniej szkoły lub zaświadczenie o ukończeniu kwalifikacyjnego kursu zawodowego – ksero
….... kserokopia dowodu osobistego
….... zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do wykonywania pracy w zawodzie
….... 2 x aktualne fotografie
* niepotrzebne skreślić